FAQ

Wat is een schietvereniging?

Een schietvereniging, zoals de onze, beoefend het schieten met luchtdrukwapens. Het schieten met luchtdrukwapens, zowel luchtgeweer als luchtpistool, is een relatief goedkope tak van de schietsport. Mede daardoor wordt het “luchtdrukschieten” door alle leeftijdsgroepen beoefend, maar is zij ook zeer bereikbaar voor junioren.

Sportschieten met luchtgeweer of luchtpistool vindt plaats op een schietschijf over een afstand van 10 meter. Het is een sport die veel techniek en concentratie vereist. Op de schietbaan is het over het algemeen dan ook rustig, in het bijzonder bij wedstrijden.

Bij het merendeel van de KNSA-schietsportverenigingen kan er met ‘lucht’ geschoten worden. Luchtpistool en luchtgeweer zijn Olympische sporten maar er worden ook regionale en internationale wedstrijden gehouden.

Kan ik zonder afspraak langskomen?

Natuurlijk! Je bent welkom tijdens onze openingstijden: donderdag vanaf 20:00. Komen die dagen niet uit? Via het contactformulier helpen we je graag verder of kan er een afspraak worden gemaakt op een ander moment.

Moet ik een eigen wapen bezitten?

Nee, de schietvereniging beschikt over eigen wapens. Een aantal leden heeft zelf de beschikking over een wapen, maar het is zeker geen verplichting.

Is een schietbaan veilig?

Ja. Zolang men zich aan de regels houd is een schietbaan zeer veilig.
Ieder nieuw lid krijgt instructie van een van onze instructeurs of bestuursleden, bij de jeugdlessen is er een instructeur op de baan aanwezig. Onveilig gedrag op de baan wordt niet getolereerd binnen onze vereniging. We spreken elkaar daar ook op aan.

Hoe word ik lid?

Je kunt een aanvraag doen om lid te worden via het contact  formulier op onze website, het lidmaatschapsformulier in te vullen in het clubgebouw of door het lidmaatschapsformulier (ingevuld) te mailen naar welkom@schietverenigingdeurningen.nl . We zijn elke donderdag geopend vanaf 20:00. De eerste 2 maanden kun je kostenloos uitproberen of de schietsport iets voor je is: je hoeft nog niets in te vullen en kunt vrijblijvend komen proberen.

Moet ik een minimum aantal keer per jaar komen?

Nee, je hoeft geen minimum aantal keer per jaar te komen/te komen schieten.

Moet ik deelnemen aan wedstrijden? 

Deelname aan wedstrijden, zowel van de BTLS als onderling in de vereniging is niet verplicht.