Wat is een schietvereniging?

Een schietvereniging, zoals de onze, beoefend het schieten met luchtdrukwapens. Het schieten met luchtdrukwapens, zowel luchtgeweer als luchtpistool, is een relatief goedkope tak van de schietsport. Mede daardoor wordt het “luchtdrukschieten” met name door junioren beoefend, maar uiteraard ook door volwassenen. Sportschieten met luchtgeweer of luchtpistool vindt plaats op een schietschijf over een afstand van 10 meter.

Bij het merendeel van de KNSA-schietsportverenigingen kan er met ‘lucht’ geschoten worden. Luchtpistool en luchtgeweer zijn Olympische sporten maar er worden ook regionale en internationale wedstrijden gehouden.

Kan ik zonder afspraak langskomen?

Natuurlijk! Je bent welkom tijdens onze openingstijden: maandag en donderdag vanaf 20:00. Komen die dagen niet uit? Via het contactformulier helpen we je graag verder of kan er een afspraak worden gemaakt op een ander moment.

Moet ik een eigen wapen bezitten?

Nee, de schietvereniging beschikt over eigen wapens. Uiteraard kun je zelf een wapen aanschaffen waar wel een vergunning voor vereist is.

Is een schietbaan veilig?

Ja. Zolang men zich aan de regels houd is een schietbaan zeer veilig. Er hebben zich geen incidenten voorgedaan sinds 1975 bij s.v. Deurningen.

Hoe word ik lid?

Je kunt een aanvraag doen om lid te worden via het contact  formulier op onze website, het lidmaatschapsformulier in te vullen in het clubgebouw of door het lidmaatschapsformulier (ingevuld) te mailen naar welkom@schietverenigingdeurningen.nl . We zijn elke maandag en donderdag geopend vanaf 20:00. De eerste 2 maanden kun je proef-schieten: je hoeft nog niets in te vullen en kunt vrijblijvend komen proberen.

Moet ik een minimum aantal keer per jaar komen?

Nee, je hoeft geen minimum aantal keer per jaar te komen/te komen schieten.

Moet ik deelnemen aan wedstrijden?

Deelname aan wedstrijden, zowel van de BTLS als onderling in de vereniging is niet verplicht.